תזונה נכונה אינה רק מפתח לשמירה על משקל גוף תקין, אלא גם גורם משמעותי בתמיכה בבריאות עמוד השדרה. ד"ר מוטי צוקר, מומחה לניתוחי עמוד שדרה, מסביר כיצד מזונות מסוימים ורכיבי תזונה חיוניים יכולים לחזק את החוליות והדיסקים הבין-חולייתיים, להפחית דלקות ולשפר את איכות החיים.
רכיבי תזונה חיוניים לבריאות עמוד השדרה:
סידן: מינרל קריטי לחיזוק העצמות, כולל חוליות עמוד השדרה. מקורות טובים כוללים מוצרי חלב דלי שומן, ירקות ירוקים כהים כמו קייל וברוקולי, ושקדים.
ויטמין D: מסייע בספיגת סידן ומחזק את העצמות. ניתן לקבל אותו מחשיפה לשמש וממזונות כמו דגים שומניים (סלמון, טונה), חלמוני ביצים ומוצרי חלב מועשרים.
מגנזיום: תורם לחיזוק השרירים ולתמיכה במערכת העצבים, חשוב במיוחד לתפקוד תקין של שרירי הגב. מצוי באגוזים, גרעינים, קטניות, דגנים מלאים ובננות.
חומצות שומן אומגה-3: בעלות תכונות אנטי-דלקתיות, מסייעות בהפחתת כאבים הנובעים מדלקות בעמוד השדרה. ניתן למצוא אותן בדגים שומניים, זרעי פשתן, אגוזי מלך ושמן קנולה.
ויטמין C: חיוני לייצור קולגן, אשר חשוב לבריאות הדיסקים הבין-חולייתיים והרקמות החיבוריות. נמצא בפירות הדר, פלפלים אדומים, תותים וקיווי.
חלבון איכותי: מסייע בבניית ושיקום רקמות שריר. מקורות טובים הם עוף, דגים, קטניות, טופו, וביצים.
נוגדי חמצון: מסייעים בהגנה על תאי הגוף מפני נזק חמצוני, מה שתורם להפחתת דלקות. מצויים בפירות יער, ירקות עליים, תה ירוק ושוקולד מריר.
מזונות שכדאי להמעיט בהם:
מזונות מעובדים: עשירים בשומנים טראנס, סוכרים פשוטים ומלחים, העלולים לגרום לדלקות בגוף.
שתייה ממותקת: משפיעה לרעה על חילוף החומרים ועלולה להחמיר בעיות דלקתיות.
אלכוהול בכמות מופרזת: פוגע בספיגת סידן ועלול להחליש את העצמות.
המלצות לשגרה יומית בריאה:
הקפידו על שתיית מים מרובה כדי לשמור על גמישות הדיסקים הבין-חולייתיים. שלבו ירקות ופירות בכל ארוחה לשיפור ספיגת הוויטמינים והמינרלים. צרכו דגים שומניים לפחות פעמיים בשבוע לשמירה על רמות תקינות של אומגה-3.
ד"ר מוטי צוקר מדגיש כי תזונה מאוזנת בשילוב פעילות גופנית מתונה, תמיכה מקצועית ושמירה על יציבה נכונה, תורמת לבריאות עמוד השדרה בטווח הארוך.
אם אתם סובלים מכאבי גב כרוניים או מעוניינים בייעוץ מקצועי להתאמת תזונה נכונה לבריאות עמוד השדרה שלכם, פנו לד"ר מוטי צוקר לייעוץ מותאם אישית.